Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Alman basını bile yazdı: Made in Kocaeli

Ford’un Kocaeli’de kuracağı yeni ve milyar Dolarlık fabrikada VW markalı araçların da üretileceği resmi olarak açıklanmamıştı. Ama şimdi Alman basını bile yazdı

11 Aralık 2020 Saat: 18:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.066 kez okunmuştur

Alman basını bile yazdı: Made in Kocaeli
Alman basını bile yazdı: Made in Kocaeli

Alman basını, Volkswagen'in Ford Otosan AŞ'nin Kocaeli fabrikasına yeni yatırım yapma kararını haberleştirdi. Haberde ikili anlaşma gereği Transporter minibüslerin burada üretileceğini yazdı.

ALMANYA YANKILARI
Ford Otosan AŞ'nin geçtiğimiz hafta açıkladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan 20.5 milyar TL'lik yeni yatırımla Kocaeli fabrikasının yıllık üretim kapasitesinin 2026 yılında 440 bin araçtan 650 bin araca yükseltilmesinin yankıları Alman basınında da yer buluyor.

FORD VE VOLKSWAGEN
Ford ve Volkswagen global ölçekte ortak ticari ve elektrikli araç üretim anlaşmalarını açıklamıştı. Resmi olarak her iki markadan da bir açıklama yapılmamasına rağmen, VW Transporter üretimini, Ford Otosan Kocaeli fabrikasına kaydıracak. Ford Otosan AŞ, Başiskele ilçesinde 2022'de batarya montaj fabrikasını da devreye almaya hazırlanıyor.

ELEKTRİKLİ E-TRANSİT
Akşam gazetesinin haberine göre, son yatırımla birlikte Kocaeli fabrikası hibrit, yüzde 100 elektrikli e-Transit dışında, VW Transporter modelini de bantlardan çıkarıp dünya pazarlarına ulaştıracak. Ford ile VW'nin global işbirliğinin etkilerinin Kocaeli fabrikasına Transporter dışında, daha küçük ticari araçlar için de büyük katkı yapıp yeni üretim fırsatları doğurması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑