Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Akçakoca Anadolu Lisesi Sınavlı Okul Oldu

Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Merkezi Sınav ile öğrenci alan okul olarak belirlendi.

15 Nisan 2020 Saat: 01:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.507 kez okunmuştur

Akçakoca Anadolu Lisesi Sınavlı Okul Oldu
Akçakoca Anadolu Lisesi Sınavlı Okul Oldu

1972 yılında açılarak ilçede ilk lise olma ünvanını alan Kandıra Lisesi, 1998 yılına kadar Ortaokul ve Lise olarak aynı okulda eğitime devam etmişti. 1998 yılında liselerin orta kısımları kapatılınca sadece lise olarak eğitime devam eden Kandıra Lisesinin adı tüm liselerin Anadolu Lisesi olması ile Akçakoca Anadolu Lisesi olarak değiştirilmişti. 

PANSİYON DA TERCİH EDEBİLECEKLER

2018 yılından itibaren liselere öğrenciler, Yerel Yerleştirme ve Merkezi Sınav ile yerleştirilmeye başlandı. Kandıra'da bulunan ortaokulların 8. sınıfında okuyan öğrencilerin not ortalamaları ilçede bulunan liselere, LGS sınavı ile de ilçe dışında bulunan sınav ile öğrenci alan okullara yerleşiyorlardı. Bu tarihten itibaren Kandıra'da sınav ile öğrenci alan okul bulunmamaktaydı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibarı ile yani bu yıl yapılacak olan LGS (Liselere Geçiş Sınavı ) ile Türkiye'nin her yerinden Akçakoca Anadolu Lisesine öğrenciler Merkezi Sınav ile yerleşebilecekler. Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi, Kız Pansiyonlu Sınavla öğrenci alan Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam edecek. Ayrıca ilçede bulunan 2 adet erkek öğrenci pansiyonu da bu okulu kazanan erkek öğrenciler tarafından tercih edilebilecek. 

SEVİNDİREN HABER 

Bu yıl Kocaeli’nde 3 okul sınavla öğrenci alan okul haline dönüştürülürken 1 okulun Kandıra'ya ayrılmış olması eğitim çalışanlarını, velileri ve öğrencileri sevindirdi. Okul idaresi, Akçakoca Anadolu Lisesinin sınavlı okul olması için destek veren sivil toplum kuruluşlarına, Belediye Başkanına, İlçe Kaymakamına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Valisine teşekkürlerini iletti. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑