Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

AK Partili vekiller, su işlerini görüştü

AK Partili vekiller, Karamürsel ve Kandıra’da devam eden sulama ve içme suyu projelerini Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız ile masaya yatırdı

11 Kasım 2020 Saat: 19:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.320 kez okunmuştur

AK Partili vekiller, su işlerini görüştü
AK Partili vekiller, su işlerini görüştü

AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız ile Karamürsel ve Kandıra ilçelerinde yer alan yatırımları görüşen vekiller, bu projelerle ilimizin gelecek yıllara dönük içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanacağını aktardı.

‘ÜRETİM ÇOK SU YOK’

Geçtiğimiz günlerde Karamürsel ilçesinde Devlet Su İşleri’nin yatırımlarını Bölge Müdürü ile birlikte inceleyen AK Parti Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Üyesi İlyas Şeker, görmüş olduğu eksiklikleri diğer milletvekilleri ile paylaşarak soluğu DSİ Genel Müdürlüğü’nde aldı. Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız ile bir araya geldi. Karamürsel’de meyve ve sebze üretimi dolayısıyla su ihtiyacına dikkat çeken Şeker, üretilen ürünlerin İstanbul başta olmak üzere diğer illere satışının da bölge halkına önemli gelir sağlayacağını belirtti.

‘EKSİKLERİ AKTARDIK’
Ziyaret sonrası milletvekilleri adına açıklama yapan Şeker; “Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte meyve ve sebze üretiminin fazla olduğu Karamürsel ilçemizde yer alan yatırımların eksikliklerini genel müdürümüz Kaya Yıldız’a aktardık. Yapımı tamamlanan İhsaniye Barajı’nda bir an önce su tutulmasının önünde büyük engel teşkil eden baraj içi kök temizliğinin acilen yaptırılmasını istedik. Bunun yanında İhsaniye Barajı’nın isale hattı ve arıtma tesisinin ihalesinin yapılmasını istedik. Bu noktada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü ile ortak hareket ediliyor. Hatta milletvekili arkadaşlarımız ile görüşmemizin bir kısmında İSU Genel Müdürümüz Ali Sağlık ile bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirdik” dedi.

BARAJLARIN SON DURUMU
DSİ Genel Müdürü ile Avcıdere Barajı’nın ivedilikle yatırım programına alınması konusunu görüştüklerini belirten Şeker, “En kısa zamanda gerekli adımlar inşallah atılacak. Vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu Kızderbent Dere ıslahının bir an önce yapılması gerektiği kanaatini de genel müdürümüze aktardık. Görüşmemizin Karamürsel kısmında son olarak Tepeköy Göleti’nin mebran üzerine beton kaplama konusunu görüştük ve en kısa zamanda ihalesinin yapılacağı sözünü kendisinden aldık” dedi. Milletvekilleri, DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız ile yaptıkları görüşmenin son kısmında Kandıra’yı konuştu. Kandıra’da yapılması planlanan Safalı, Bağlıca ve Toromanlar’daki ilave sulama hatlarının proje ve yapımının en kısa sürede tamamlanılması istendi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑