Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan: Kandıra’da iki köy taşınacak

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kandıra’da Sungurlu Barajı’nın yapılacağı bölge olan Tekzen ve Akçaova köylerinin başka bir yere taşınabileceğini söyledi

25 Ocak 2016 Saat: 15:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.093 kez okunmuştur

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan: Kandıra’da iki köy taşınacak
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan: Kandıra’da iki köy taşınacak

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, bir basın toplantısı yaparak gent ve ülke geneline dair bazı açıklamalarda bulundu. Öncelikle Diyarbakır Sur’a yaptıkları ziyaretten bahseden Ceyhan, “Öncelikle Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı’nı ziyaret ettik. Kocaeli’nin selamını söyledik ve Kcoaeli’nin yanlarında olduğunu söyledik. Ardından ilçe başkanlığını ve esnafı ziyaret ettik. En son Diyarbakır il başkanlığımıza gittik. Diyarbakır’daki arkadaşlarımızın Kocaeli’ye gelip oradaki durumu anlatmaları için kendilerini davet ettik. Özellikle Sur ilçesinin 5 mahallesinde bu operasyonlar yoğunlaşmış. Kentin yüzde 75’inde güvenlik güçlerimiz kontrolü tamamen ele almış, yüzde 25’lik kesimde ise dikkatli bir şekilde operasyonlar yürütülüyor. Sivil vatandaşlarımıza yönelik en ufak bir zararın verilmemesi için güvenlik güçlerimizi kendi canlarını tehlikeye sokuyor ve operasyonları dikkatli ve yavaş yürütüyor” dedi.

AYDIN ÜNLÜ’YE CEVAP
Diyarbakır ve çevre illerdeki çatışmalardan devletin galip çıkacağını belirten Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün, “Diyarbakır’a neden yardım götürdüler” açıklamasına yönelik, “3 TIR’lık bir yardımla gittik. Burada yardımların içeriğini söylemek değil, yardımları verirken bizlerin orada olmasını sağlamaktı. Devletimiz çok güçlü ufak tefek eksiklikler bir yana akrabalarını yanına gidemeyen vatandaşları otellerde misafir etmek bir yana esnafımıza yardımlar yapıyor. Oradaki insanlar devleti ve milletiyle el ele görünüyor. Vatandaşların ana ihtiyacı batıdaki vatandaşların yanlarında olduğunu hissettirmekti. Ziyaretimizin en önemli neticesi ‘Sizlerin yanınızdayız’ mesajını vermekti. Bu bir dayanışmanın neticesi. Devletimiz her şeyin en iyisini yapıyor ama biz oradaki yarayı kendi içimizde hissettiğimiz için oraya gidip acılarına ortak olduk. Bu tip gayretlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

HALK MEMNUN OLDU
Diyarbakır halkının gerçekleşen ziyarette kendilerine çok yakın davrandığını ve teşekkür ettiğini ifade eden Ceyhan, “Siz bu işi bitirin artık biz de PKK’dan bıktık. O duruşu gördükten sonra kendi adıma oldukça mutlu oldum. Gölcük ilçe başkanlığımızın başlattığı güvenlik güçlerimize yazılan mektupları kendilerine teslim ettik. Bunun da manevi olarak biz de bıraktığı hissiyatı oldu. Bizi gören herkes ‘Bizi yalnız bırakmadınız’ diyerek memnun oldular. Sur ve Silvan’ı bir kenara bırakırsak Diyarbakır’daki hayat normal seyrinde yürüyor. Ülkemizdeki üç büyük havaalanını saymazsak Diyarbakır’a yapılan havaalanı birçok havaalanından daha güzel. Diyarbakır’ın tamamında kaos yok. Bu da bizlere ayrıca bir keyif verdi” ifadelerine yer verdi.

YALOVA İŞİNE BAKSIN
Ceyhan, son olarak Yalova Belediyesi’nden ilimizde gönderilen kar küreme araçlarıyla ilgili ise, “Yalova kendi işine baksın. Küçük işlerle uğraşan bir CHP var. CHP hiç değişmiyor. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımıza sürekli laf atıyor. Ülkenin sorunlarından bihaber olan CHP hala gözlerini kapatıp yoluna devam ediyor Eğer diktatör arıyorsa geçmişine baksın. Kendisi gibi düşünmeyen insanları partisinden ihraç eden, 7 seçim kaybedip hala genel başkan olan kendine baksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin ortak değeridir. CHP bu kafayla giderse korkarım baraj sorunu yaşayacak” dedi.

DOĞRU BİR KARAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ilimize yaptığı programdan da bahseden Ceyhan, “Programda 2 projenin temeli atıldı. Bölge için kent ve su için önemli bir adım. 2019'un önünde bu yatırımlarımızın kente kavuşturulacağı, bir virajı da geçtiğimizi görüyoruz” dedi. Kandıra’ya Sungurlu Barajı’nın yapılacağını da ifade eden Ceyhan, “Kandıra'daki Sungurlu Barajı'nn yapılması konusunda tereddüt yok. Tekzen ve Akçaova köylerinde para almaktan ziyade, başka bir yere aynı şekilde taşınmaları bize iletilmişti. Biz de bu bakanımıza ilettik. Kendisi de 'doğrusu budur' dedi. Tabii bu köylülerimizle de konuşulacak, ancak ben de taşınma konusunu doğru bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 3 yorum yapılmıştır
Kafkas Artvinli 26.01.2016 18:11
Bende Artvin Yusufeliliyim Kandırada arazim ve evim var benim köyümde şuan inşaati devam eden Türkiyenin en yüksek barajı olacak olan(270 metre yükseklik)Yusufeli Barajı suları altında kalacak devlet isteyene arazi ve evinin parasını veriyor aynı zamanda aynı köy sınırları içinde bir yere köyümüzü koyacak!bizim oralar Kandıraya hiç benzemez çok dağlık bir bölge düz arazi çok kıt Kandırada suyun altına kalacak olan 2 köy yine aynı köy sınırları içinde uygun bir yere taşınmalı buda benim görüşüm!halk mağdur edilmemeli!
H.YÜCE 25.01.2016 22:58
Taşınmıyoruz. Acaba doğduğumunuz ,büyüdüğünüz toprakları terk etmek kolaymıdır.yazacak çok şey var ama kelimeler düğümleniyor parmaklarımız yazmıyor.
NURİTTİN ÖZTÜRK 25.01.2016 21:15
Kandıra gıda ihtisas organize sanayi ye yakın bir yere mağdur olan tüm haneler taşınmalı.Mağdur vatandaşlara mağduriyetini unutturacak şekilde destekler yardımlar yapılmalı.
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑