Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ağva-Kandıra-Kaynarca Devlet yolu projesi onaylandı

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Kocaeli ve Sakarya’yı Karadeniz şeridinden birbirine bağlayacak duble yol projesi için ÇED başvurusunda bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeye ‘ÇED olumlu kararı’ verdi.

5 Ocak 2019 Saat: 17:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 32.286 kez okunmuştur

Ağva-Kandıra-Kaynarca Devlet yolu projesi onaylandı
Ağva-Kandıra-Kaynarca Devlet yolu projesi onaylandı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul-Kocaeli-Sakarya arasında yapılması planlanan karayolu projesine onay çıktı. Projeye göre yapılacak karayolu ile Kandıra, Ağva ve Kaynarca birbirine bağlanacak.  Son şekli verilen proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘ÇED olumlu kararı' verdi. 42,9 kilometrelik yol için gerekli incelemeleri yapan Bakanlık söz konusu yol yapımının çevreye zarar vermeyeceğini belirtti.

İstanbul; Şile Bucaklı ve Çelebi mahallelerinden başlayacak olan yol Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Avdan, Beylerbeyi, Çerçili, Erikli, Safalı, Orhan, Akdurak, Süllü, Balcı, Akbal ve Kanatlar mahallelerinden geçtikten sonra, Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Gaziler, Şeyhtımarı ve Güven mahallelerinden geçerek Kaynarca Merkez Mahallesi'nde son bulacak.

ALTERNATİF OLACAK

Duble yol olarak Karadeniz sahil şeridine yakın bir alanda inşa edilecek olan yolun 3,2 kilometresi İstanbul, 32,8 kilometresi Kocaeli, 6,6 kilometresi ise Sakarya sınırlarında yer alacak. Yol inşaatı kapsamında güzergâhta 3 adet viyadük, 14 adet kavşak, 2 adet tünel, 29 adet köprü ve 71 adet menfez yapılacak. Toplam maliyeti 3 milyon 250 bin lira olan proje 5 yılda tamamlanacak. Proje kapsamında ilk olarak güzergahta yer alan şahıs arazileri kamulaştırılacak ve şantiyeler inşa edilecek. Şantiyeler tamamlandıktan sonra ilk kazma vurulacak ve İstanbul-Kocaeli-Sakarya ulaşımı için D-100, TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu'na alternatif bir sahil yolu inşa edilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑