Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

26.dönem milletvekilleri yarın yemin edecek

1 Kasım seçimleri sonrası milletvekilleri yarın yemin edecek .Geçici Meclis Başkanlığını en yaşlı üye CHP Milletvekili Deniz Baykal yapacak.Meclis,ilk olarak yeni başkanını seçecek, ardından da yeni hükümet için süreç başlayacak

16 Kasım 2015 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.007 kez okunmuştur

26.dönem milletvekilleri yarın yemin edecek
26.dönem milletvekilleri yarın yemin edecek

1 Kasım’da yapılan erken genel seçimleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmeye hak kazanan milletvekilleri yarın saat 15.00’te başlayacak programla yemin edecek. TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşecek olan yemin törenini, en yaşlı üye olması sebebiyle CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal geçici TBMM Başkanı unvanıyla yönetecek.

  

BAŞKANLIK 22 KASIM’DA

TBMM’deki yemin törenin ardından sıra meclis başkanlığı seçimine gelecek. O seçim ise 22 Kasım’da gerçekleştirilecek. TBMM Başkanı seçim turlarının aynı günde tamamlanması beklenirken, başkanlık için adaylar da başvurularını yemin töreninden sonraki 5 gün içinde yapabilecek.

 

OTURMA DÜZENİ

TBMM Başkanlık seçiminde gizli oylama yapılacak. İlk iki oylamada 367, üçüncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu 276 oy aranacak. Eğer bu çoğunluk sağlanmazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama gerçekleştirilecek. Burada da en çok oy alan üye meclis başkanı seçilecek. Ayrıca meclisteki oturma düzeninde de bazı değişikliklere gidildiği öğrenildi. Meclisteki oturma düzeni soldan sırasıyla AKP-CHP-HDP-MHP olarak belirlendi.

ÇAKIR VE YAMAN İLK KEZ

Meclis töreninde ilimizden AKP’li Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır ve Cemil Yaman; CHP’de Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve MHP’den de sadece Saffet Sancaklı yemin edecek. 7 Haziran seçimlerine göre bu dönem sadece ilk kez meclise gitmeye hak kazanan AKP’li Sami Çakır ve Cemil Yaman da ilk dönemleri için yemin edecek.

İşte yeni milletvekillerimiz: ADALET VE KALKINMA PARTİSİ(AK PARTİ)

  

Fikri Işık, 1965 Gümüşhane doğumlu. ODTÜ Matematik bölümü mezunu. Öğretmenlik yaptı. AKP’de il başkanıydı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı. Evli, 4 çocuk babası.

… RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU, 1965 Malatya doğumlu. Liseye kadar İzmit’te okudu. Eskişehir Anadolu Ün.mezunu. AKP Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi. Halkla İlişkiler Başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk annesi.

…  

ZEKİ AYGÜN, 1953 Derince doğumlu. Yıldız Teknik Elektrik Müh. bölümü mezunu. 1981’de kurduğu Ünka İnşaat’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptı. İl Başkanlığı yaptı, milletvekili oldu.  Evli, 
3 çocuk babası.

  

İlyas ŞEKER,1960 Erzurum doğumlu.  Harita Kadastro Mühendisi.  Büyükşehir Başkan Vekilliği, milletvekilliği yaptı.  Denge Harita firması sahibi. Evli, 3 çocuk babası.

  

M.AKİF YILMAZ, 1975 Ankara doğumlu. Sakarya Ün.İlahiyat mezunu. Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın oğlu.  İlimizde öğretmenlik yaptı. Marmara Üniversitesi İslam tarihi bölümünde doktora yapıyor. Evli ve 2 çocuk babası.

… 

 

Sami Çakır 1958 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. Evli ve 3 çocuk babası. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Siyasete 1973 yılında Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları ile başladı. Refah Partisi, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti ve ENSAR Vakfı’nda görevler aldı. Albaraka Türk Katılım Bankası'nın Konya, Adana ve Kocaeli Şube Müdürlükleri yaptı.

  

Cemil Yaman 1970 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde dünyaya gelen Cemil Yaman, 1975 yılında ailesiyle beraber Kocaeli Dilovası ‘na yerleşmiş ve eğitimine burada tamamlamıştır. Fazilet Partisi ile siyaset hayatına atılmış ve 2009 yılında yapılan seçimlerde Ak Parti’den Dilovası Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ(CHP)

  

FATMA KAPLAN HÜRRİYET, 1982 Tekirdağ Çerkezköy doğumlu. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kocaeli Barosu’na bağlı serbest avukatlık yapıyor. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den İzmit Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Evli ve 1 çocuk annesi.

  

HAYDAR AKAR, 1963 İzmit doğumlu. ODTÜ Matematik Bölümü mezunu. Türk Pirelli Lastikleri A.Ş.’de sistem yöneticiliği yaptı. Parti kademelerinde çalıştı.24.Dönem Kocaeli Milletvekili. Evli ve 
2 çocuk babası. 

 

 

TAHSİN TARHAN,1965 Gümüşhane Şiran doğumlu. Sanayici.  30 Mart’ta CHP Kocaeli Büyükşehir belediye Başkan adayı oldu. Açık Öğretim Fakültesi`nden Kamu Yönetimi Bölümü`nü okuyan Tarhan, evli ve 3 çocuk babası.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ(MHP)

  

SAFFET SANCAKLI, 1966 yılında eski Yugoslavya’nın Tutin kentinde doğdu. Kocaelispor eski kaptanı, gol kralı 2011 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili, geçen yerel seçimde de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, seçilemedi. Evli, 2 çocuk babası

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑