Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

2018 yılında Kandıra’da neler yaşadık?

2018 yılı Türkiye gündemi için bir hayli yoğun geçerken, Kandıra’da da gerek üzücü, gerek ilginç, gerekse sevindirici pek çok olay yaşandı.

5 Ocak 2019 Saat: 23:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.078 kez okunmuştur

2018 yılında Kandıra’da neler yaşadık?
2018 yılında Kandıra’da neler yaşadık?

2018 yılı Türkiye gündemi için bir hayli yoğun geçerken, Kandıra’da da gerek üzücü, gerek ilginç, gerekse sevindirici pek çok olay yaşandı.

24 Haziran genel seçimleri, 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları derken bir hayli hareketli geçen siyaset ile birlikte her gün farklı bir gündemle meşgul olduk. Acısıyla tatlısıyla geride bıraktığımız 2018 yılında Kandıra’da neler yaşadık, bir kez daha hatırlatmak istedik ve siz değerli okurlarımız için en dikkat çeken haberleri derledik.

Trafik kazasında 5 kişilik aile  oldu

2018 yılının en büyokyük acısı Kandıra-İzmit yolunda meydana gelen feci trafik kazasında aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirmesi oldu. Kazada Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olan Yunus Emre Gökkaya ile abisi Murat Ali Gökkaya, eşi Merve Gökkaya, anneleri Nazife Gökkaya ve polis memurunun kayınvalidesi Ayşe Çelik hayatını kaybetmiş, Yunus Emre ve Merve Gökkaya çiftinin oğulları 2 yaşındaki Hamza Ali Gökkaya ise kazadan yaralı olarak kurtulmuştu.

İYİ Parti Kandıra teşkilatı kuruldu

Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını 2018 yılında tamamlayan Meral Akşener Genel başkanlığındaki İYİ Parti, Kandıra ilçesinde de Hilal Altınay kurucu başkanlığında teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı.

Kandıralılar Derneği 25. yaşını kutladı

Kocaeli Kandıralılar Derneği, 2018 yılında 25. yılını kutlarken Kandıra eski belediye başkanlarını da unutmadı ve 1973-2014 yılları arasında görev yapan Cengiz Kan, Mustafa Öğren, İsmail Genç, Ercüment Şahin, Kenan Evin ve Turan Sarı’ya plaket verdi.

CHP Kadın Kolları’nda Arzu Güngör dönemi kısa sürdü

CHP Kandıra İlçe Kadın Kolları’nın olağan kongresinde tek aday olarak seçime giren Arzu Güngör, Ocak ayında başkan seçilmiş, 24 Haziran seçimlerinin ardından başarısız oldukları gerekçesiyle istifa eden İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular ve yönetimi ile birlikte Arzu Güngör de yönetimi ile birlikte istifa etmişti.

2018’de gündemde en fazla kalan haber; Musa Gödek

14 Ocak Pazartesi günü Kefken Pembe Kayalar sahiline arabasını bırakarak ortadan kaybolan iki çocuk babası Musa Gödek, 2018 yılında gündemde en fazla kalan haberlerden biri oldu. Gödek’in intihar ettiği veya denize düşmüş olabileceği ihtimalleri üzerinde durulsa da adeta sırra kadem basan Gödek’ten neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hala bir iz yok.

Zabıta ve sözleşmeli personele zam

Kandıra Belediye Meclisi, 2018 yılında sözleşmeli personelin ücretlerinin yüzde 5 oranında arttırılmasına ve 300 TL olan zabıta personeli fazla çalışma ücretinin 2018 yılı için 320 TL olarak ödenmesine karar vermişti.

Gödek, yeniden güven tazeledi

Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan kongresinde tek liste ile seçime giren mevcut başkan Ahmet Gödek, yeniden başkan seçildi. Gödek’in yönetiminde ise İsmet Balık, Bayram Akkuş, Ayhan Öz ve Ekrem Bircan yer aldı. Denetim kuruluna Şaban Aksoy ve Mustafa Köksal seçilirken, bölge birliği temsilcileri ise Ahmet Gödek, İsmet Balık ve Ayhan Öz’den oluştu.

Kandıra PTT’ye yeni müdür

PTT Başiskele Şubesi’nde memur olarak görev yapan Alev Özer, İdari Hizmet Sözleşmeli Müdür Görevde Yükselme Sınavı sonuçlarına göre Kandıra PTT Şubesi’ne müdür olarak atandı.

Kefken’de anasınıfı açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kefken Şehit Oğuz Kır İlkokulu’na ikinci eğitim öğretim dönemi ile birlikte anasınıfı kazandırıldı. 4-6 yaş aralığındaki çocuklar için iki sınıftan oluşan anasınıfı ile Kefken’de okul öncesi eğitim alanında önemli bir eksik kapatıldı.

Gara Geçit Köprüsü ulaşıma açıldı

Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Antaplı ve Beylerbeyi arasında bulunan Gara Geçit Köprüsü’nde ulaşımı sağlamak ve oluşabilecek su taşkınlarını önlemek amacıyla büz koyma çalışması gerçekleştirdi.

KOÜ Korosu’ndan muhteşem konser

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Korosu, Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Konsere ilçe protokolü ile akademik ve idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Afrin şehitleri anısına zeytin fidanı dikildi

AK Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetimi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Mehmetçiklerimizin anısına Atatürk Parkı’nda zeytin fidanı dikti.

Şoförler Odası’nda başkan değişmedi

Kandıra Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan genel kurul toplantısında 1989 yılından bu yana başkan olan Ahmet Gödek yeniden başkan seçildi.

Kandıra Devlet’e 2 yeni diş hekimi atandı

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2017 yılında mezun olan Diş Hekimi Nilaylin Tüver ve Diş Hekimi Merve Bülbül, M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne atanarak hasta kabulüne başladı.

İSU Kandıra’ya Hakan Kocatürk atandı

Yaklaşık 4 yıldır İSU Kandıra Şube Müdürlüğü görevini yürüten Medine Cici’nin İSU Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı Yüksek Tüketim Şube Müdürlüğü’ne atanmasının ardından yerine Kandıra Şubesi’nde şantiye şefi olarak görev yapan Hakan Kocatürk atanarak, Mart ayı başında göreve başladı.

Şaban Şenol, yeniden seçildi

Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile seçime giren mevcut başkan Şaban Şenol güven tazeledi.

Çalışkan emekli oldu, Kartal göreve başladı

Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Ali Çalışkan emekli oldu. Yerine ise Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcılığı’ndan Coşkun Kartal atandı.

Yüzme havuzunun yeri çok tartışıldı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in önemli projeleri arasında yer alan yüzme havuzu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkmıştı. Yer konusunda birkaç alternatifi değerlendiren belediye yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olduğu öğrenilen Turan Güneş Kültür Merkezi otoparkını proje için uygun gördü ve temeli atıldı. Yüzme havuzu projesi yeri nedeniyle 2018 yılında en çok tartışılan projelerden biri oldu.

İkbal Gürpınar, Kandıra’da konferans verdi

Ünlü sunucu İkbal Gürpınar, Kandıra Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu programda “Mutlu Kadın, Mutlu Toplum” konulu konferansıyla Kandıralı sevenleriyle buluştu.

Kandıra’nın ilk müzesi Yelkencioğlu Konağı açıldı

Kandıra Çarşı Mahallesi’nde bulunan Yelkencioğlu aiesine ait tarihi konak, Kandıra Belediyesi tarafından restore edilerek gezi evi ve müze olarak Kandıra’ya kazandırıldı.

Aziz Güneş’in anısına

Kandıra esnaflarından merhum Aziz Güneş’in kızları Sanem ve Gülşah Güneş, babalarının anısına Akçakoca İlkokulu’na Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı yaptırdı.

Anadolu Lisesi’nde Matematik Sınıfı açıldı

Kandıra Anadolu Lisesi’nde okul idaresi ve matematik öğretmenlerinin gayretleri ile Matematik Sınıfı açıldı.

TOKİ’de anahtarlar sahiplerine teslim edildi

Kandıra Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte Orhan Mahallesi hindi çiftliği bölgesinde başlattığı konut projesinin anahtar teslimleri yapıldı.

Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema park açıldı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in gözde projelerinden biri olan Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema Parkı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile tamamlanarak 3 bin kişilik dev iftar organizasyonuyla hizmete açıldı.

Karaağaç Muhtarlığı yeni binasına kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni Karaağaç Muhtarlığı binası açıldı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, göreve başladı

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Esra Arslanalp’ın Kocaeli Devlet Hastanesi’ne atanmasının ardından yerine Uzman Dr. Yıldız Ulu atanarak göreve başladı.

Petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Kandıra’nın Kefken Mahallesi’nden başlayarak Kandıra üzerinden İzmit’e kadar petrol ve doğalgaz arama çalışmaları ile deprem fay hattı belirleme çalışmaları yapıldı.

İş Bankası Müdürü, emekli oldu

Türkiye İş Bankası Kandıra Şube Müdürü Selçuk Halisküçük, 24 yıllık meslek hayatını tamamlayarak emekli oldu. Yerine ise Trabzon Of Şube Müdürü Serkan Geçgen atandı.

Yaylapınarı Camii, ibadete açıldı

2012 yılında temelleri atılan, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Kefken Yaylapınarı Camii, 25 Nisan 2018’de tamamlanarak, ibadete açıldı.

Ülkü Ocakları yeniden açıldı

2007 yılında kapatılan Kandıra Ülkü Ocakları, 11 yıl sonra yeniden açıldı. Başkanlığına ise Abdulkadir Özdemir atandı.

Açıkgöz, İŞKUR’a müdür olarak atandı

Kandıra’da geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Muhammet Açıkgöz, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Kandıraspor’da Bayrak Değişimi

Kandıra’nın futbol kulüplerinden Kandıraspor’da antrenör olarak görev yapan, özellikle alt yaş gruplarında önemli başarılara imza atan Tansu Okan, Hüseyin Akın ve Abdulsamet Kürek görevlerini bırakma kararı almıştı. Daha sonra olağanüstü kongreye giden kulüpte Hüseyin Akın tek liste ile kulüp başkanlığına seçilmişti.

AK Partililerin seçim zaferi

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından AK Parti Kandıra İlçe Teşkilatı önünde toplanan vatandaşlar, Belediye Çay Bahçesi’ne meşale yakıp yürüyerek, davul zurna eşliğinde kutlama yaptı.

Kefken Limanı DADDralli yatlarını ağırladı

Yunanistan’dan yola çıkan ve toplam 24 yattan oluşan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) ekibi, Kefken Limanı’na demir attı.

Abdullah Can görevden alındı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in göreve başladığı ilk aylarda ekibine dâhil olan Yazı İşleri Müdürü Abdullah Can, ani bir kararla görevden alınarak Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne atandı.

Kandıra Belediyesi 150’nci yılını kutladı

Kandıra Belediyesi kuruluşunun 150’nci yıldönümünü Geleneksel Namazgâh Yağlı Pehlivan Güreşleri ve ünlü sanatçı Derya Uluğ’un muhteşem konseriyle coşkulu bir şekilde kutladı.

Şifalı suyun çeşmesi yenilendi

Binlerce hastaya şifa olan Belen suyunun çeşmesi bir süredir bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yürek burkuyordu. İSU Genel Müdürlüğü vatandaşın sesine kulak verdi ve şifalı suyun çeşmesi tertemiz görüntüsüne kavuştu.

CHP Kandıra Örgütü istifa etti

CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Vurmaz Eyisabuncular ve yönetim kurulu üyeleri ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Güngör ve yönetimi, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde başarısız oldukları gerekçesiyle istifa etti.

Kefken Limanına yeni başkan

Ulaştırma ve Denizlik Haberleşme Bakanlığı tarafından Gemlik Liman Başkanlığı’na başkan yardımcısı olarak atanan Kefken Liman Başkanı Tuncay Akboğa’nın yerine Mudanya Liman Başkanı Yakup Koca atandı.

CHP Kandıra’ya Volkan Bulgurcu atandı

CHP Kandıra İlçe Örgütü’nün toplu istifasının ardından partililerle görüşen İl Başkanı Cengiz Sarıbay, eski ilçe yönetim kurulu üyesi Volkan Bulgurcu’yu kayyum olarak atadı. Bulgurcu, bir süre sonra genel merkez tarafından ilçe başkanı olarak resmen atandı.

54 kaçak yapı yıkıldı

Kandıra Babalı sahili mevkiinde 2018 yılında yapılan ve bu nedenle imar barışından yararlanamayan derme çatma 54 yapı, jandarma ve zabıtaların nezaretinde yıkıldı.

KBB uzmanı göreve başladı

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliniği’ne atanan Uz. Dr. Mustafa Bayam, göreve başladı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı atandı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Abdişoğulları, M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne atanarak görevine başladı.

Altuğ Tan, dünya şampiyonu oldu

Kandıralı milli gururumuz Altuğ Tan, Makedonya’da gerçekleşen Dünya Estetik Vücut Geliştirme Şampiyonası’ndan birincilik kupasıyla döndü.

Kefken ve Kurtyeri, birbirine bağlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kefken ile Kurtyeri Mahallesi’ni Kumcağız deresi üzerinden birbirine bağlayan köprünün inşaatı tamamlandı.

İlk kez helikopter destekli trafik denetimi yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan eylem planı kapsamında trafik denetimlerinde etkinliği arttırmak ve trafik kazalarını önlemek amacıyla uygulanan helikopter destekli trafik denetimi Kandıra’da da uygulandı.

Kefken’de evler doğalgazla ısınmaya başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzgaz’ın yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda doğalgaza kavuşan Kefken’de abonelik işlemlerini tamamlayan vatandaşlar doğalgaz kullanmaya başladı. Kefken bölgesinin 25 kilometrelik bölümünün büyük bir kısmının ana hat şebekesi tamamlanarak Kefken merkez, Kapri bölgesi ve Mithatpaşa Mahallesi’nin bir kısmına doğalgaz verildi.

CHP’den 2 aday başvurdu

31 Mart 2019 yerel seçimleri için CHP’den Kandıra belediye başkan aday adaylığına Cevdet Sezer ve Çetin Akarsu başvurdu.

MHP’de 4 aday

MHP’de Kandıra belediye başkan aday adaylığı için 4 isim başvurdu.  24 Haziran seçimlerinde MHP’den 3. sıra Kocaeli Milletvekili adayı olan Alperen Şakacı, Kandıra eski ilçe başkanı Özkan Ayyıldız, Zülal Şentürk ve Ramazan Kolay resmi başvuru evraklarını teslim etmişti.

AK Parti’de 14 aday adayı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in doğal aday olduğu 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den aday adaylık başvurusunda bulunan 14 isim; Adnan Turan, Ayhan Yalçın, Cemile Açıkgöz Kulaç, Cengiz Kan, Erhan Öztürk, Faruk Özaydın, Harun Öztaş, Hüseyin Bayrak, İrfan Kurt, İsmail Hakkı Buruş, Kemal Gökalp Akpir, Murat Batmaz, Yunus Özder, Yakup Karaaslan.

Kandıra’da ilk kez Off-Road yarışları düzenlendi

Kandıra’nın tanınmış iş adamlarından Volkan Cansever tarafından Düsoff Düzce Off-Road Kulübü ve Kartepe Off-Road Kulübü’nün destekleriyle Kandıra’da bu yıl ilk kez Off-Road Şenliği gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Off-Road tutkunları, Orhan Mahallesi’nde hazırlanan özel parkuru en kısa sürede tamamlamak için birbiriyle yarıştı.

Büyükakın, seçim startını Kandıra’dan verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, teşkilat ziyaretlerine Kandıra’dan başladı.

Ergün Kan, MHP’den istifa edip AK Parti’ye geri döndü

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den istifa ederek MHP’ye geçen ve 3’ncü sıradan belediye meclis üyesi seçilen Ergün Kan, görevinden ve partisinden istifa ederek AK Parti’ye geri döndü ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuru yaptı. Bu gelişmenin ardından Kan’ın yerine 8. sırada yer alan Beyhan Şen, belediye meclis üyeliğine atandı.

Akşener, Kandıra’ya geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kandıra’ya geldi ve Ercüment Şahin’in adaylığını resmen ilan etti. Akşener ayrıca Doğru Yol Partisi eski ilçe başkanı Mustafa Gebeş’i de partisine dâhil ederek İYİ Parti rozetini taktı.

2018’de ikinci kez bisiklet dağıtım töreni

Aralık ayında Kandıra Belediyesi ve İzmit Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bisiklet dağıtım töreninde ilçe genelindeki 485 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Nisan ayında düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde de yine ilçe genelindeki 530 öğrenciye bisiklet dağıtılmıştı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑