Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

2 bin 299 öğrenci liseye yerleşmedi

LYS sonuçları açıklandıktan sonra gözler her hangi bir okula yerleşmeyen öğrencilere çevrildi. Kocaeli’de tercih yapan 24 bin 175 öğrencinin 21 bin 876’sı tercih ettikleri okullara yerleşirken, 2 bin 299’u açıkta kaldı

31 Temmuz 2018 Saat: 23:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.081 kez okunmuştur

2 bin 299 öğrenci liseye yerleşmedi
2 bin 299 öğrenci liseye yerleşmedi

17 Eylül’de başlayacak olan 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesi LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Veliler yeni sistemde öğrencilerinin istedikleri okula yerleşip yerleşmemesi noktasında büyük sıkıntı yaşadı. Türkiye genelinde 91 bin öğrencinin her hangi bir liseye yerleşmezken Kocaeli’de bu oran Türkiye ortalamasının altında oldu. Kent genelinde liseye yerleşme oranı yüzde 91 olarak gerçekleşti. Yüzde 9 oranındaki öğrenci ise her hangi bir liseye yerleşmedi. Peki liseye yerleşemeyenler ne yapacak?

ÖĞRENCİLER NE YAPACAK
Türkiye genelinde 91 bin öğrencinin liseye yerleşmemesinin ardından gözler il oranlarına çevrildi. Kocaeli’de liseye yerleşmek için 24 bin 175 öğrenci tercih yaptı. Tercih yapan öğrencilerin 21 bin 876’sı tercih sıralamalarına göre okullara yerleştirildi. Ancak yerleşmeyen 2 bin 299 öğrenci ne olacak? Bundan sonra liseye girmek için nasıl bir yol izleyecek? Bir okula yerleşmek için ne yapacak? Veliler nereye başvuracak. Bu konuda sizin için derlediğimiz haberde tüm ayrıntıları bulabileceksiniz?

HALA SIKINTILAR VAR
TEOG sınavlarının kaldırılması ve adrese dayalı sistem ile liselere yerleştirme sistemine geçiş ile veliler öğrencilerini hangi kriterlere göre, hangi okullara göndereceği noktasında büyük sıkıntı yaşadı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü tüm ilçelerde kurduğu danışma bürolarında velileri bilgilendiriyor. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Alo Tercih hattında da vatandaşlar bilgilendirildi. Ancak hala veliler boyutunca ciddi sıkıntılar var. Özellikle yerleşmeyen öğrencilerin durumunun ne olacağı merak konusu. 

4 KEZ TERCİH YAPACAKLAR
Bugün itibariyle açıklanan LYS yerleştirme sonuçlarının ardından tüm yerleştirilen öğrenciler otomatik olarak yerleştikleri okullara kayıtları yapıldı. Ancak yerleşmeyen ya da yerleştiği halde başka bir okula geçiş yapmak isteyen öğrenciler 4 kez nakil ya da yerleştirme tercihi yapabilecek. Bunun için mezun oldukları ortaokula giderek ilk tercihlerini nasıl yaptılarsa aynı şekilde yeniden tercih yapacaklar. 

NASIL BİR YOL İZLENECEK

Her hangi bir liseye yerleşmeyen ya da yerleştiği halde okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler ilk olarak 6-10 Ağustos arasında ilk tercih dönemlerini kullanacak. 13 Ağustos’ta ilk tercih sonuçları açıklanacak. Ardından yeniden nakil ve tercih başvurusu yapacak öğrenci 13-17 Ağustos tarihlerinde başvuru yapacak ve başvuruları 19 Ağustos’ta sonuçlanacak. Üçüncü başvurular ise 27-31 Ağustos tarihlerinde yapılacak ve 3 Eylül’de sonuçlanacak. Ardından en son başvuru olan 3-6 Eylül tercih ve nakil başvuruları da 8 Eylül’de sonuçlanacak. 

EN SON KOMİSYON ALACAK

4 kez nakil ve tercih hakkını kullanan ancak hala yerleşmeyen öğrenciler için 10-14 Eylül tarihleri arasında İl-İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Komisyonun aldığı başvurular da 16 Eylül’de sonuçlanacak. Milli Eğitimin en büyük hedefi yerleştirilmeyen öğrenci kalmaması. Milli Eğitim İl Müdürlüğü ilk tercih de yüzde 80 oranında yerleştirmenin olmasını bekliyor. 

O LİSELERE 2 BİN 820 KİŞİ YERLEŞTİ 
Adrese dayalı sistemde yerleştirmelerin yanı sıra sınav ile öğrenci alan okulların da sonuçları açıklandı. 2 bin 820 öğrenci kontenjanı bulunan 8 Fen Lisesi, 2 sosyal Bilimler lisesi, 1 Proje Anadolu Lisesi, 6 Proje İmam Hatip Lisesi, 17 Meslek Lisesi’nin Anadolu Teknik Programlarına yerleşti. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑