Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

10 bin belediye işçisi için masaya oturacaklar

Büyükşehir ve İlçe Belediyesi şirketlerinde çalışan yaklaşık 10bin işçi için Hizmet-İş Sendikası sözleşme taslaklarını hazırladı. Sendika işçilerin yevmiyelerinin 140liraya yükseltilerek üzerine yüzde 25zam yapılmasını istiy

8 Eylül 2020 Saat: 21:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.109 kez okunmuştur

10 bin belediye işçisi için masaya oturacaklar
10 bin belediye işçisi için masaya oturacaklar

Hizmet-İş Sendikası örgütlü olduğu ve yetkisini aldığı Büyükşehir Belde A.Ş, Gebze, Darıca, Çayırova, Derince, Kandıra, Başiskele ve Gölcük Belediyesi şirketlerinde çalışan yaklaşık 10 bin işçi için masaya oturacak. Sendika toplu iş sözleşmesi taslaklarını hazırladı. Önümüzdeki günlerde taslakları işverene teslim edecek sendika 15 Eylül’den sonra 8 iş yeri için ayrı ayrı Yerel-Sen ile görüşmeleri başlatacak. Sendika işçilerin yevmiyesinin 140 liraya yükseltilerek üzerine yüzde 25 zam yapılmasını istedi.

10 BİN İŞÇİNİN GÖZÜ SÖZLEŞMELERDE
Belde A.Ş’de 5 bin 700, Gebze’de 1200, Darıca’da 625, Çayırova’da 563, Derince’de 304, Başiskele’de 450, Gölcük’te 550, Kandıra’da 178 olmak üzere toplam 9 bin 570 işçi için toplu sözleşme masasına oturacak olan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sözleşme taslağı hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren sözleşmenin KHK ile belediye şirketlerine geçen işçiler için büyük önem taşıdığını söyleyen Ersoy, her belediyede ayrı ayrı yapılacak sözleşmelerin masada bitmesinden yana olduklarını kaydetti.

TABAN AYARLAYACAĞIZ
Hazırlanan toplu sözleşme taslağında, aynı işyerinde çalışan kadrolu işçilerle aradaki farkı kapatacak, yine belediyede taşeron firmalarda çalışırken ayrı birimler için yapılan ayrı ihalelerle ortaya çıkan farklı ücretlerin düzenleneceği bir taslak hazırladık. İşyerlerinde iş barışı ve huzurunu ancak böyle sağlayabiliriz. İş veriminin artırarak, geçmişte taşeron firmalarda çalışan işçilerimizin çektiği sıkıntıları ancak böyle unutturacağız. Bunu İçin tüm belediye şirketleri için taban ücret ayarlaması yaparak ücret düzensizliklerini bir birine yakınlaştırarak, üzerine zam istiyoruz.

ÇALIŞMA SAATLERİ 40 SAAT OLSUN
Belde A.Ş çalışanları ve diğer belediye şirketler için taban ücretin 140 liraya çıkartılmasını ve üzerine yüzde 25 zam yapılmasını istedik. İkramiye olarak belediye kadrolu işçilerin aldığı 112 gün ikramiye, yine 2 yıl uygulanan kabul edilemez olarak gördüğümüz 75 lira bayram parasının makul bir seviye çekmek için Ramazan için net 1000 lira, kurban bayramı için net 2000 lira istedik. Şu an uygulanan ve işyerlerinde adaletsizlik ve karmaşaya sebep olan haftalık 45 saat çalışma saatini 40 saat olarak talep ediyoruz. Kadrolu işçi, memur ve idari binalarda çalışanlar haftalık 40 saat çalışırken, işyerlerinde ez zor ve ağır işleri yapana arazi çalışanların 45 saat çalışması vicdani olarak göremeyiz.

TAŞERON İŞÇİLER DE RAHAT ETSİN
Teklif taslağımızda yine, sorumluk maddesi, hafta sonu çalışmaları gibi birçok maddelerimizde yeni veya eski uygulamaları revize ettiğimiz maddelerde yer almakta. Zorlu bir sözleşme pazarlık sürecini yaşayacağımız bu dönemin içinde olduğumuzu biliyoruz. Ülkemizin ve belediyelerimizin mali durumunun farkındayız, ancak asgari ücretin biraz üstünde yıllardır ücret alan artık çoluk çocuğuna mahcup olmadan yaşamak isteyen ve hayat pahalılığı altında ezilen taşeron olarak nitelendirilen bu arkadaşlarımızın da rahat edecekleri bir sözleşme olmasını istiyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑